סיכונים ותופעות לוואי כשמבצעים הלבנת שיניים

סיכונים ותופעות לוואי כשמבצעים הלבנת שיניים

למרו שאנחנו בלוג אשר נותן טיפים ושיטות כיצד ניתן לבצע הלבנת שיניים מה ההיתרונות של ביצוע הלבנת שיניים ואיך זה תופס אותנו בחיי היום יום שלנו, אנחנו נחטא למטרה שלשמה בלוג זה נועד אם לא נספר לכם גם מהם הסיכונים הטמונים בביצוע טיפול מסוג זה.

יש כאלה שיגידו שאנחנו קצת משוגעים, הרי אנחנו מבצעים טיפולי הבהרה ללקוחות, אבל חשוב שכל אדם וכל מטופל ידע בדיוק למה הוא נכנס בשקיפות מלאה ואז יחליט אם עצמו האם הוא רוצה לבצע את הטיפול או לא.


לרוב טיפולי הלבנת שיניים נחשבים לבטוחים ולא בעלי סיכון בריאותי גדול, אבל כפי שציינתי מקודם כמו בכל טיפול, יש דגים שחשוב לתת עליהם תשומת לב.

למי אסור לבצע הלבנת שיניים?

  1. נשים בהריון או נשים מניקות – לא באמת ידוע לנו איך משפיעים חומרי ההלבנה על העובר או התינוק של האישה, מומלץ לא לבצע טיפול זה בהריון, אחרי הכל מדובר בטיפול אסטטי ולא טיפול רפואי ולכן ניתן לדחות אותו לאחר הלידה או תקופת ההנקה.
  2. מטופלים בעלי רגישות למי חמצן – טיפולי שיניים כשלעצמם הם חוויה לא נעימה, ככה גם בטיפול האסתטי אתם עלולים להרגיש אי נוחות מכיוון שאנחנו נוגעים גם בחניכיים וגם פוגעים בשכבת האמייל של השן, מי שסובל מרגישות יתר עלול להרגיש כאב ואי נוחות חזקה.
  3. ילדים מתחת לגיל 18 – אצל ילדים השיניים מגיעים לשיא הצמיחה שלהן בגיל 18, ולכן יש לדחות את טיפולי ההלבנה עד לאחר שנגיע לגיל המתאים לביצוע ההלבנה וניתן לשיניים להתפתח בצורה טובה.
  4. סובלים מדלקת חניכיים, יש לכם עששת בשן, שחיקת השן שלכם היא בסיכון גבוהה: לא מומלץ לבצע הלבנת שיניים טיפול זה לא יעל ויכול גם להזיק ולפגוע בשיניים החולות.

סיכונים ותופעות לוואי אפשריות

כמו בכל טיפול רפואי שנבצע, יש סיכון שאנחנו צריכים לקחת בחשבון, הדבר לא שונא כשזה מגיע להלבנת שיניים, זה לא משנה אם אתם עושים הלבנת שיניים בלייזר במרפאה או הלבנת שיניים בבית, לכל סוג טיפול יש את תופעות הלוואי שלו, מרובן הגדול ניתן להימנע אם מקפידים על ההוראות של רופא השיניים.

להלן חלק מתופעות הלוואי:

  • פגיעה ברקמות החניכיים: מי חמצן הוא חומר מאוד חזק בו משתמשים לביצוע הלבנת שיניים, למי החמצן יש את היכולת להבהיר את השן עד שהיא מקבלת גוון לבן, חשוב לדעת ככל שריכוז מי החמצן גבוהה יותר ככה הלבנת שיניים תהיה יותר אפקטיבית, ריכוז גבוהה מידי של מי חמצן עלול לגרום נזק לרקמות החניכיים, למזלנו הנזק הוא זמני ועובר לאחר כחצי שעה עד שעה.
  • נזק לזגוגית השן: במידה ואתם מבצעים הלבנת שיניים בצורה עצמאית, טיפול לא מבוקר זה יכול לגרום לדלקות, לפגוע בזגוגית השן להסיר את את שכבת האמייל, זה עלול לגרום לכאבים חזקים מאוד.

כוויות: כן כן שמעתן נכון, לא רק מאש מקבלים כוויות, זה קורה לרוב לאלו שמבצעים את ההלבנה בצורה עצמית בבית, ולא שמים דגש על בטיחות, במידה וחומר דלף לחניכיים אנחנו עלולים לפגוע בהן ולקבל כוויה מה שמביא לרגישות חזקה, חשוב מאוד לקרוא את הוראות השימוש לפני תחילת התאריך, במידה ואינכם בטוחים, פשוט פנו לרופא השיניים שלכם, דרך נוספת לבצע הלבנה היא ע״י שימוש מדבקות Crest.

נקודות נוספות למחשבה

חשוב שתכירו שבתום תקופה מסויימת זה יכול להיות שנים או חודשים ואפילו שבועות תלוי באיזה סוג טיפול בחרתם, השיניים חוזרות להיות שוב כהות, זה יכול להיות בגלל שהטיפול אינו אפקטיבי יותר, בגלל מאכלים שאכלנו או משקאות ששתינו, טבק וסיגריות מזרזות את תהליך הכהות של השיניים.

במידה והשיניים שלכם התכהו בחזרה דעו כי יש לכם אפשרות לבצע את ההליך שוב ללא כל בעיה, רק חשוב מאוד שוב לתת דגש על מצב השיניים להקשיב לגוף שלנו ולהבין מה נדרש מאיתנו לבצע.

זה יכול להתבטא בכך שאם לדוגמא יש לנו סתימות שאנחנו צריכים לבצע או כתרים שאנחנו צריכים לשים, קודם נבצע את הטיפול החשוב ולאחר מכן נתעסק בקוסמטיקה.

אז בואו נעטוף את הכל, לאחר בדיקות שבוצעו, התהליך של הלבנת שיניים אינו פוגע בשן ברמה שמצריכה מעקב יום יומי, ככה שברוב המקרים הוא בטוח וניתן לבצע אותו ללא כל חשש, במידה ויש לכם חלק מתופעות הלוואי שציינו למעלה, יש לעצמור מיד את התליך לפנות לרופא השיניים שלכם.

בהצלחה 🙂

אהבתם? שתפו עם חברים נוספים
מה עברנו בכתבה זו
כתבות נוספות
טיפולי שיניים בפורטוגל

טיפולי שיניים בפורטוגל

תיירות בריאות או תיירות שיניים פופולרית מאוד בימינו. אלפי אנשים ברחבי העולם מחפשים פתרונות זולים יותר לטיפול